De ziua internationala a iertarii si a ciocolatei am dat startul atelierelor recurente de miscare in natura! Sincronicitatea este evidenta pentru ca desi atelierele sunt deschise tuturor, eu stiu ca acum mult timp le-am gandit pentru varstnicii care stau pe banca singuri sau joaca sah in parc chiar si la 0 grade.

Din documentarea personala si din emailurile trimise autoritatilor locale, clubul pensionarilor nu mai exista de mult in Buzau, iar ONG-urile destinate socializarii seniorilor exista pe o hartie. Daca aveti alte informatii, va rog sa ma ajutati cu un update in domeniu.

Recunosc ca acum ceva vreme, intr-o dimineata geroasa de iarna, i-am admirat pe seniorii Brasovului care isi faceau incalzirea impreuna in Piata Sfatului si mi-am dorit ca seniorii Buzaului sa se adune si sa-si manifeste vitalitatea in aer liber.

Si mai stiu din formarea continua in psihoterapia Walk & Talk ca terapia centrata pe corp bazata pe mindfulness ii poate ajuta pe participanti sa se relaxeze mai usor, sa nu mai rumineze, sa elibereze tensiunea fizica, sa respire adanc si sa recreeze conexiuni minte-corp in timp ce proceseaza experientele intr-un mod diferit.

Avand un asemenea vis si atatea dovezi, m-am pus pe indeplinirea visului asa cum am invatat la Dream Management: l-am rugat (stresat) pe Dan-Alexandru Nicolescu sa ii adune pe seniorii Buzaului intr-o alta piata a sfatului: la Obelisc in parcul Crang. El a facut demersurile catre Primaria Municipiului Buzau si a primit aprobarea atelierelor.

Va invit sa aflati intentiile lui Dan, citind interviul pe care i l-am luat pe 8 iulie 2022, cand au inceput intalnirile.

Ce ar trebui sa stie buzoienii care nu te cunosc despre tine? Povesteste-ne despre parcursul tau educational.

Am absolvit studii in Drept si Afaceri la Coventry University, UK; apoi, am continuat, schimband domeniul de studiu, studiile masterale in Argeologie Maritima la Syddansk Universitet, Danemarca. In continuare am practicat in cadrul Muzeului Maritim National al Australiei, urmand ca sa mentin practica la Muzeul Maritim Voyager in Auckland, Noua Zeelanda.

Cum ti-a venit ideea sa te intorci in Buzau? Cum te-ai descrie din punct de vedere profesional?

Nu am planuit direct intoarcerea in Buzau, fiind conditionat s-o fac pentru a-mi reinnoi viza. Insa odata intors aici, am descoperit, acum din perspectiva adultului tanar, familia si locurile, si mi-am spus sa raman alaturi, pe-aproape, pentru ceva vreme.

Ce reprezinta pentru tine Obeliscul din parcul Crang?

E locul deschis, central, marca a timpului, cicatrice si podoaba, monument de aducere impreuna de oameni intru bine.

Care au fost provocarile tale de cand te-ai intors in Buzau?

 Sa pot cu consecventa sa practic vietuirea traiului de bine.

Ce crezi ca asteptari au oamenii care vin la atelierele de miscare cu tine?

Imi imaginez ca vor cauta libertate si absenta prejudecatilor in ce tine de miscare si exprimare, in si dinspre interior catre exterior, singur si impreuna; si totusi nu stiu ce asteptari vor fi dar stiu ca am sa intreb si am sa ascult.

Care este de ce-ul tau care te anima sa creezi un asa proiect?

Pai, fiindca e de bine, atat pentru oameni loc, cat si pentru mine; e cu sanatate sa-ti asculti natura si firea miscandu-te in natura.

Daca ar fi sa se faca un film care sa descrie toata transformarea ta de-a lungul vietii, cum s-ar numi?

Poate ceva cam asa: „A ascultat, a incercat, a invatat”.

Va exista o continuare a atelierelor pe viitor? Daca da, cum le vezi, indoor sau outdoor? Daca nu, in ce se transforma energia creatoare a lui Dan pe viitor?

Mi-ar placea, voi cauta, sa continue, sa ne miscam putem doar acum cat traim. Si, in functie de sezon, si vremea din sezon, vor fi atat indoor cat si outdoor, asa are sens. Si, continuarea lor, a atelierelor, mereu continuare prin schimbare, nimic nu ramane la fel. Energia creatoare ne transforma mereu, eu pot doar sa reflectez si sa exersez si sa practic manuirea energiei, vietii.

Sa fie miscare, socializare si adunare, pentru toti buzoienii, mai ales pentru cei cu multa experienta de viata, de trait si de iubit!

Detalii despre eveniment găsești aici: Miscare in natura