Daca, pentru o clipa, Dumnezeu ar uita ca nu sunt decat o paiata de carpa si mi-ar oferi o bucata de viata, fara indoiala ca n-as spune tot ce gandesc, dar m-as gandi la tot ce spun.

As aprecia valoarea lucrurilor, nu pentru ceea ce valoreaza, ci pentru ceea ce inseamna ele cu adevarat.

As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina.

As merge cand ceilalti se opresc, m-as trezi cand altii dorm.

As asculta cand altii vorbesc si as savura o inghetata buna de ciocolata. Si as trai „indragostit de dragoste”.

Daca Dumnezeu mi-ar oferi inca o bucatica de viata, m-as imbraca simplu, as cadea  in genunchi in fata soarelui, lasandu-mi goale corpul si sufletul.

Doamne, daca as avea o inima, mi-as scrie ura pe gheata si as astepta primele raze de soare. Cu un vis al lui Van Gogh as picta pe stele un poem de Benedetti si i-as oferi Lunii un cantec de Serrat.

As stropi trandafirii cu lacrimile mele pentru a simti durerea spinilor si sarutul rosu al petalelor.

Dumnezeule, daca as avea o bucata de viata… n-as lasa sa treaca nici o singura zi fara sa le spun celor pe care-i iubesc cat de mult ii iubesc.

As convinge fiecare barbat si fiecare femeie ca ei sunt cei la care tin cu adevarat si as trai indragostit de iubire.

As demonstra oamenilor cat se inseala crezand ca inceteaza sa se indragosteasca atunci cand imbatranesc, fara sa stie ca incep sa imbatraneasca atunci cand inceteaza sa se indragosteasca!

I-as da aripi unui copil, dar l-as lasa sa invete singur sa zboare.

Iar pe cei batrani i-as invata ca moartea nu vine odata cu varsta, ci odata cu uitarea.

In fond, si eu am invatat de la oameni atatea lucruri…

Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe culmi, fara sa stie ca adevarata fericire consta in felul in care urci inaltimile.

Am invatat ca atunci cand nou-nascutul strange pentru prima data, in pumnul lui mic, degetul tatalui, il cucereste pentru totdeauna.

Am invatat ca un om n-are dreptul sa-l priveasca pe un altul de sus decat atunci cand trebuie sa se aplece pentru a-l ajuta sa se ridice.

Sunt o multime de alte lucruri pe care as putea sa le invat de la oameni, dar, realmente, multe nu imi vor mai servi la nimic cu adevarat, pentru ca, atunci cand ma vor pune la pastrare in acea cutie, eu voi fi murit deja.

Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea dormind, te-as imbratisa foarte strans si l-as ruga pe Dumnezeu sa fie pazitorul sufletului tau.

Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea iesind pe usa, ti-as da o imbratisare, un sarut si te-as chema inapoi sa-ti dau mai multe.

Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand voi auzi vocea ta, as inregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o data si inca o data pana la infinit.

Daca as sti ca acestea ar fi ultimele minute in care te-as vedea, as spune ”te iubesc” si nu mi-as asuma, in mod prostesc, gandul ca stii deja.

Intotdeauna exista ziua de maine si viata ne da de fiecare data o alta oportunitate pentru a face lucrurile bine, dar daca cumva gresesc si ziua de azi este tot ce ne ramane, mi-ar face placere sa-ti spun ca te iubesc, ca niciodata nu te voi uita.

Ziua de maine nu-i este asigurata nimanui, tanar sau batran. Azi poate sa fie ultima zi cand ii vezi pe cei pe care-i iubesti. De aceea, nu mai astepta, fa-o azi, intrucat daca ziua de maine nu va mai ajunge niciodata, in mod sigur vei regreta ziua cand nu si-ai facut timp pentru un suras, o imbratisare, un sarut si ca ai fost prea ocupat ca sa le conferi o ultima dorinta. Sa-i tii mereu pe cei pe care-i iubesti aproape de tine, sopteste-le la ureche cat de mult nevoie ai de ei, iubeste-i si trateaza-i bine, ia-ti timp sa le spui ”imi pare rau”, ”iarta-ma”, ”te rog” si toate cuvintele de dragoste pe care le stii.

Un artist argentinian stabilit in Mexic, Johnny Welch, a prezentat acest text pe scena unui cabaret, afirmand ca ar fi fost scris de Gabriel Garcia Marquez.

Gabriel Garcia Marquez a declarat la intalnirea organizata cu Johnny Welch ca poemul e foarte frumos, insa ca nu e scris de el.