Bio

Carmen Neagu este licentiata in istorie si filologie (UAIC Iași), are un master in Istoria evreilor si ebraistica (UAIC Iași), este bursiera Extensive Reading Foundation (Japonia) și IATEFL (UK), are experienta ca examinator Cambridge ESOL, detine o certificare TKT PRACTICAL (Universitatea Cambridge) si o certificare CELTA (Universitatea Cambridge) si are o formare in Critical Thinking in Language Learning and Teaching (Universitatea Oregon).

In 2020 a absolvit Facultatea de Psihologie din Brasov si cursul de Dream Management impreuna cu Mirela Oprea, iar din 2022 a finalizat cursurile unui master de Psihodiagnoza Cognitiva si Consiliere Psihologica, o formare in psihoterapie la Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa si o supervizare in Psihologie Clinica. Din vara anului 2020 este facilitator al programului „Mentalitate Deschisa in Educatie”.

Destainuiri

Totul a început in anii in care incercam sa ii salvez de apatia si vidul lipsei de viata si entuziasm pe adolescentii carora le predam limba engleza. In acele vremuri credeam ca ceea ce urma sa invat la Facultatea de Psihologie ma va ajuta sa-i salvez. Sindromul salvatorului cavalerului alb m-a urmarit pe parcursul facultatii pana cand am inceput propriul meu proces de terapie personala. L-am constientizat cu  claritate la inceputul experientei mele de voluntar la DepreHub, un helpline gratuit pentru anxietate si depresie. La absolvirea elevilor mei de liceu si la propria mea absolvire ca psiholog, am inteles ca pot sa le fiu mai aproape ascultandu-le povestile si investindu-i pe ei cu puterea pe care o au de a se salva.

Dupa absolvirea Facultatii de Psihologie m-am trezit intr-un film in care incepeam sa descopar aspecte despre mine pe care le consideram gresite sau indreptatite, un film foarte diferit de cel in care traisem pana la 40 de ani. Interiorizasem un critic persecutor pe care il studiasem in copilarie cu atat de mare succes incat regizam in viata de zi cu zi acelasi film in care observarea greselilor devenise un mod de viata. Mai mult, creasem in jurul meu o asemenea dinamica relationala de roluri suprapuse si de scheme sabotoare care m-au consumat pana in pragul burnout-ului si al depresiei. Multele constientizari din procesul meu de introspectie si de dezvoltare personala m-au ajutat sa inteleg importanta psihoeducatiei in orice rol aleg sa indeplinesc in viata. In plus, mi s-au deschis ochii in privinta responsabilitatii adultului de a se cunoaste pe sine cand relationeaza cu copii si adulti in devenire.

In prezent invat sa ascult si sa ma conectez cu oameni pentru a ma/ii intelege.

Ma perfectionez ca psiholog clinician si consilier vocational, ma formez ca psihoterapeut integrativ, ma ofer ca voluntar in proiecte sociale de psihoeducatie, ma implic in comunitatea nationala si internationala a formatorilor si cercetatorilor in domeniul sanatatii mintale, practic mindfulness, experimentez beneficiile terapiei imbinate cu miscarea. Si visez la experiente terapeutice si cathartice in natura pentru seniori, pentru femei „prea dragute” si pentru oamenii care si-au pierdut contactul cu Sinele.

Visul meu este ca fiecarui copil din Romania sa i se valorifice greseala ca o experienta de invatare, pentru ca adultul de mai tarziu sa constientizeze ca in timp ce greseala trece, lectia este cea care ne transforma.

Multumesc tuturor oamenilor cu care am relationat in zeci de ani de existenta, in special pentru disponibilitatea pe care mi-au aratat-o cand mi-au acceptat provocarile si pentru increderea cu care m-au investit, marturisindu-mi gandurile lor. In acelasi timp, le multumesc pentru sensul pe care mi l-au dat pe tot parcursul drumului de a-mi afla misiunea.

CERTIFICARI

  • Colegiul Psihologilor din Romania, Atestat de libera practica nr. 4271/13.12.2020, Cod personal: 25753
  • 2023 – EMDR, EMDR Romania
  • 2023 – Cuplul constient, Scoala pentru Cuplu
  • 2022 – Terapia stiintifica a depresiei, Cognitrom
  • 2022 – Terapia stiintifica a anxietatii, Cognitrom
  • 2021 –  Getting Started as a Walking Therapist: A Step­ by Step Guide, PESI UK
  • 2021 – Cue-Centered Therapy & Teaching LGBTQ+Health, EdTech Stanford Medicine
  • 2021 – TRAUMĂ. CORP. EMOTII. SEXUALITATE – Psihologia comportamentului sexual, CIP Dumitrache Sorina Daniela
  • 2020 – Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR), EQUI-LIBRE
  • 2018 – Mentor, CNFPA
  • 2012-2013 – Manager proiect, CNFPA
  • 2007 – Formator, CNFPA

STUDII

  • 2020-2022  – Formarea de bază în psihoterapie integrativă, Institutul Român de Psihoterapie Integrativă
  • 2020-2022  – Master Psihodiagnoză Cognitivă și Consiliere Psihologică, Universitatea Ecologică București
  • 2017-2020 – Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Transilvania Brașov
  • 2005-2007 – Master Istoria Evreilor si Ebraistica, Universitatea UAIC Iasi
  • 2001-2005 – Facultatea de Istorie, Universitatea UAIC Iasi